400.000 γυναίκες και παιδιά, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πυρά – Η UNICEF εξορκίζει τους αντάρτες να την αφήσουν να περάσει - iefimerida.gr

400.000 γυναίκες και παιδιά, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πυρά – Η UNICEF εξορκίζει τους αντάρτες να την αφήσουν να περάσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι αντίπαλοι δεν μπορούν να αποδεχθούν πως οι γυναίκες και τα παιδιά στη Χομς και σ'όλη τη Συρία θα πρέπει να παραμείνουν στο απυρόβλητο από τη δεινοπάθεια τούτη;». Ο γενικός διευθυντής της UNICEF Αντονι Λέικ εξορκίζει τους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιτρέψουν στις υπηρεσίες της οργάνωσης να φθάσουν στους 400.000 αμάχους που έχουν εγκλωβισθεί μεταξύ των αντιμαχομένων στην πόλη.

«Η κατάσταση των γυναικών και των παιδιών μέσα στην συριακή πόλη Χομς επιδεινώνεται με γοργούς ρυθμούς», προσθέτει η διεθνής οργάνωση στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως «νέα οδοφράγματα εμποδίζουν την είσοδο της τροφοδοσίας» στο προάστιο Ουάερ.

Περίπου 400.000 άμαχοι, που έχουν φύγει από άλλους τομείς της πόλης έχουν βρει καταφύγιο στο Ουάερ και φυτοζωούν εκεί «σε ημιτελείς κατασκευές, σε σχολεία και δημόσια κτήρια», επεσήμανε ο Λέικ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ