Microsoft: Μια υπέροχη, υπερσύγχρονη, πράσινη πόλη - 120 κτίρια στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον όπου ο καθένας θα ονειρευόταν να δουλέψει [εικόνες] - iefimerida.gr

Microsoft: Μια υπέροχη, υπερσύγχρονη, πράσινη πόλη - 120 κτίρια στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον όπου ο καθένας θα ονειρευόταν να δουλέψει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έδρα της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον είναι κάτι περισσότερο από γραφεία. Μια τεράστια πόλη, υπερσύγχρονη, πράσινη, με κάθε άνεση που θα απολάμβανε κανείς στο ιδανικό σπίτι αποτελούμενη από 120 κτίρια, η πανεπιστημιούπολη της Microsoft είναι μια πολύπλοκη ιστορία επιτυχίας. Οπως ακριβώς η εταιρεία.

Για να τη γυρίσει κανείς χρειάζεται λεωφορείο. Και μπορεί εύκολα να χαθεί. Είναι σαφώς κάτι περισσότερο από ένα γιγαντιαίο σε σχήμα ντόνατ διαστημόπλοιο από γυαλί, όπως η Apple σχεδιάζει να φτιάξει τη νέα έδρα της. Οταν πατάς το πόδι σου εκεί, γράφει ο συντάκτης του έγκριτου site Bisiness Insider, νιώθεις πολύ περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της Microsoft από ό,τι νιώθουν οι άνθρωποι εκτός.

Διότι η Microsoft είναι μια περίπλοκη επιχείρηση. Σε αντίθεση με την Apple, η οποία είναι πραγματικά ό,τι ακριβώς ένα iPhone και ένα iPad, η Microsoft διαθέτει 12 διαφορετικά τμήματα που παράγουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Έτσι, όταν η επιχείρηση των Windows πέφτει, οι servers και τα εργαλεία της ομάδας ή, η ομάδα του Office παίρνει τη σκυτάλη.
Αυτός είναι ο λόγος που τα έσοδα της Microsoft ήταν μέχρι 4% το τελευταίο τρίμηνο αυξημένα σε ετήσια βάση, παρά την κατάρρευση των Windows. Η Apple, αντιθέτως, μόλις είδε τα έσοδα της να αυξάνονται μόνο κατά 1% λόγω της συρρίκνωσης των εσόδων από το iPad.

Εκεί ζει κανείς δουλεύοντας, απολαμβάνοντας γήπεδα, γραφεία και ανέσεις εξωφρενικές για τον μέσο εργαζόμενο. Αφήστε που το φαγητό στο εστιατόριο της πανεπιστημιούπολης λένει ότι είναι από τα καλύτερα της Αμερικής και φτηνό κατά 1/3 από οπουδήποτε αλλού.

Οι φωτογραφίες μιλούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ