Η Βραζιλία ανακάλεσε τον Μπατίστα από το ΔΝΤ γιατί διαφώνησε με την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Η Βραζιλία ανακάλεσε τον Μπατίστα από το ΔΝΤ γιατί διαφώνησε με την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του εκπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ στοίχισε στον Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα η διαφωνία του για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Ο Μπατίστα κράτησε αυτή τη στάση δίχως να έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της χώρας που αποφάσισε την ανάκλησή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Γκίντου Μάντεγκα τηλεφώνησε στη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για να αποσαφηνίσει ότι ο Μπατίστα άσκησε κριτική στη χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί άλλες 10 χώρες στο ΔΝΤ, δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος είναι "μη ικανοποιητικά" και απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Στο παρελθόν η Βραζιλία έχει επικρίνει ορισμένα από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί στις δαπάνες επιβραδύνουν την ανάκαμψή τους.

Εκτός από τη Βραζιλία, ο Μπατίστα εκπροσωπεί στο ΔΝΤ το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Νικαράγουα, το Εκουαδόρ, τη Γουιάνα, την Αϊτή, τον Παναμά, το Σουρινάμ, το Ανατολικό Τιμόρ, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ