Χρυσοχοΐδης: Μόνο οι ανιστόρητοι και οι επιζήμιοι πίστευαν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Μόνο οι ανιστόρητοι και οι επιζήμιοι πίστευαν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» που κάνουν λόγο για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος χαρακτηρίζει παράλληλα «ανιστόρητους και επιζήμιους» όσους υποστηρίζουν μια τέτοια θεωρία.

Ο υπουργός Υποδομών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει στην Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι μπορεί το ελληνικό χρέος να μην είναι αυτή τη στιγμή βιώσιμο, καθώς οι δανειστές θα ρυθμίσουν το ζήτημα του χρέους με αποτέλεσμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές με πιο πιθανή περίοδο τις αρχές του 2014, αναφέρει το Βήμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτίθεται σε όσους έχουν υποστηρίξει πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, τονίζοντας «οι ακραίες μονεταριστικές θεωρίες περί εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ θεωρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να εγκαταλειφθεί και να διολισθήσει σε πολιτικές περιπέτειες. Στην επίθεση του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει ότι «Κασσάνδρες», όπως ο καθηγητής του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρόγκοφ, διαψεύδονται από τα πράγματα, αφού η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης.

Ωστόσο κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζει ως κίνδυνο ο οποίος απειλεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τις εσωτερικές αντιστάσεις και υπογραμμίζει ότι βασικό ζήτημα προκειμένου «να μην αποτελειωθεί μια ολόκληρη γενιά», είναι να υπάρξει ανάκαμψη με ταχεία επανεκκίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ