Ξέχασαν φοιτητή 5 μέρες σε κελί, χωρίς νερό και φαγητό - Τον «χρυσώνουν» για να το ξεχάσει - iefimerida.gr

Ξέχασαν φοιτητή 5 μέρες σε κελί, χωρίς νερό και φαγητό - Τον «χρυσώνουν» για να το ξεχάσει

Ξέχασαν φοιτητή 5 μέρες σε κελί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εζησε πέντε εφιαλτικές ημέρες εξαιτίας της αμέλειας των αρχών, αλλά τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ρίχνει εκατομμύρια στα πόδια του για να τον βοηθήσει να ξεχάσει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. Πρόκειται για τον Αμερικανό φοιτητή που αναγκάστηκε να μείνει χωρίς νερό και φαγητό επί πέντε 24ωρα σε ένα κελί τώρα θα αποζημιωθεί με 4,1 εκατ. δολάρια.

Ο Ντάνιελ Τσονγκ συνελήφθη τον Απρίλιο από ομάδα δίωξης ναρκωτικών, μαζί με πολλούς συνομήλικούς του, επειδή κάπνιζε χασίς σε φιλικό σπίτι. Αφού ανακρίθηκε για λίγο και του είπαν πως θα τον αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να διευκρινίσουν το πότε, τον έβαλαν σε ένα κελί. Εκεί πέρασε 120 βασανιστικές ώρες, χωρίς φαγητό και νερό- μάλιστα κατέθεσε πως αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του για να επιζήσει- ενώ παρά τις εκκλήσεις του δεν τον βοήθησε κανείς.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο μέσα στην απελπισία του έγραψε πάνω στο χέρι του, με ένα κομμάτι από τα σπασμένα του γυαλιά, «μαμά, λυπάμαι».

«Πρόκειται για ένα σπάνιο, πολύ σπάνιο θα το χαρακτήριζα, τρομερό ατύχημα», είπε ο Τσονγκ για την περιπέτειά του, ενώ εξομολογήθηκε πως επισκέπτεται ψυχολόγο προκειμένου να ξεπεράσει το τραύμα από την απομόνωση.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του μετά από διαβούλευση με το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης τού εξασφάλισε, εξωδίκως, αποζημίωση 4,1 εκατ. δολαρίων για τη φρίκη που έζησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ