Το θρίλερ με το οπλοστάσιο στο φουσκωτό: 6 συλλήψεις, 14 προσαγωγές και «άρωμα» τρομοκρατίας - Ποια η σύνδεση με την έκρηξη στην Τριανδρία - iefimerida.gr

Το θρίλερ με το οπλοστάσιο στο φουσκωτό: 6 συλλήψεις, 14 προσαγωγές και «άρωμα» τρομοκρατίας - Ποια η σύνδεση με την έκρηξη στην Τριανδρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση με το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε σε φουσκωτό ανοιχτά της Χίου ενώ με αφορμή αυτή η Αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσήγαγε 14 υπόπτους.

Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν σκάφος του Λιμενικού σταμάτησε το φουσκωτό για ένα έλεγχο ρουτίνας. Οι άνδρες του σώματος βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα που δεν περίμεναν: Βρήκαν στο σκάφος κρυμμένο ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και συγκεκριμένα δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το θρίλερ με το οπλοστάσιο στο φουσκωτό: 6 συλλήψεις, 14 προσαγωγές και «άρωμα» τρομοκρατίας - Ποια η σύνδεση με την έκρηξη στην Τριανδρία | iefimerida.gr 0

Οι τέσσερις επιβάτες, δύο Ελληνες και δύο Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν ενώ το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου. Λίγη ώρα αργότερα έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο, ανδρών που κινούνταν ύποπτα στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει το σκάφος. Το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετάστηκε ενδελεχώς από την Αντιτρομοκρατική και στο πορτ μπαγκάζ εντοπίστηκε ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.

Το θρίλερ με το οπλοστάσιο στο φουσκωτό: 6 συλλήψεις, 14 προσαγωγές και «άρωμα» τρομοκρατίας - Ποια η σύνδεση με την έκρηξη στην Τριανδρία | iefimerida.gr 1

14 προσαγωγές Κούρδων κατά τη διάρκεια εφόδων σε σπίτια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Από το πρωί της Τρίτης κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής διενήργησαν ελέγχους σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 σπίτια, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται. Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο. Ερευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Κούρδους είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν του χορηγήθηκε.

Πώς συνδέεται η υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας τον Οκτώριο του 2011 στην Τριανδρία

Επισήμως δεν διευκρινίστηκε αν οι δύο Κούρδοι που συνελήφθησαν στη Χίο καταζητούνται για ένοπλη δράση στην Τουρκία, αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, συνδέουν την υπόθεση του οπλοστασίου στο φουσκωτό με την έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος. Τότε είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα, εκτός των άλλων και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στη Χίο.

Τότε η έκρηξη αποδόθηκε σε κάποιο λάθος σε κρησφύγετο της οργάνωσης DHKP-C και οι αστυνομικοί, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες στη Χίο είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Ερευνάται το ενδεχόμενοι Κούρδοι και Ελληνες να είχαν αναπτύξει κοινή δράση στην Ελλάδα

Εκείνο που επιβεβαιώνεται από το σημερινό συμβάν στην Χίο είναι ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων, γι' αυτό και εξετάζονται όλες οι διασυνδέσεις και οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει κοινή δράση στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων που κατασχέθηκαν στην Χίο, αλλά η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ