Εξι συλλήψεις και 12 προσαγωγές για το όπλα στο φουσκωτό που έπλεε ανοιχτά της Χίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξι συλλήψεις και 12 προσαγωγές για το όπλα στο φουσκωτό που έπλεε ανοιχτά της Χίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το φουσκωτό που εντοπίστηκε ανοιχτά της Χίου και το οποίο μετέφερε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων προς την Τουρκία. Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός και ήδη κλιμάκιά της διενεργούν ελέγχους.

Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με το φουσκωτό δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με το Protothema τα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού αν και για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.

Το επτάμετρο φουσκωτό εντόπισαν και σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας άνδρες του Λιμενικού που έπλεαν στην περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι επιβάτες του σκάφους δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση στον έλεγχο. Και οι τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν ενώ το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου.Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο ανδρών που κινούνταν ύποπτα στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει το σκάφος.Το αυτοκίνητο εξετάστηκε ενδελεχώς από την Αντιτρομοκρατική και στο πορτ μπαγκάζ εντοπίστηκε ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με το Newsit, οι δύο αλλοδαποί, Κούρδοι που ζούσαν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπαν ότι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και εκείνοι δέχτηκαν.

Σύμφωνα με το Ethnos ο ένας από τους Ελληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Ελληνας συνεργάτης τους. Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Ειδικής Βίας (Αντιτρομοκρατική) σε συνεργασία με το Λιμενικό διενεργεί κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μια υπόθεση εμπορίας όπλων ή άλλης με άρωμα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις έρευνες στην Αθήνα έγιναν εννιά προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων και τρεις στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες:Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ