Αστυνομικός στο Τορόντο πυροβολεί εννιά φορές κατά νεαρού και στο τέλος του προκαλεί και ηλεκτροπληξία [βίντεο] - iefimerida.gr

Αστυνομικός στο Τορόντο πυροβολεί εννιά φορές κατά νεαρού και στο τέλος του προκαλεί και ηλεκτροπληξία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υπέρμετρη αστυνομική βία στο Τορόντο. Τη Δευτέρα, μάλιστα, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στο δρόμο καταγγέλλοντας την αστυνομική βία με αφορμή το θάνατο του 18χρονου Σάμι Γουάιτ τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί εννιά φορές.

Ο 18χρονος βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου να κρατάει μαχαίρι μέσα σε άδειο λεωφορείο που είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς και περιπολικά.

Στο βίντεο ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να του φωνάζει «πέτα το μαχαίρι» και στη συνέχεια να πέφτουν τρεις πυροβολισμοί. Στη συνέχεια ακούγονται ακόμη έξι. Μάλιστα,στο τέλος, ο αστυνομικός που πυροβόλησε χρησιμοποιεί το τέιζέρ του, προκαλώντας στον 18χρονο και ηλεκτροπληξία.

Τελικά ο 18χρονος πέθανε εξαιτίας των πυροβολισμών, ενώ ο αστυνομικός που του έριξε τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μπροστά στις επικρίσεις για υπέρμετρη βία, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο διέταξε έρευνα, λέγοντας πως αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις. «Αναγνωρίζω πως υπάρχει ανάγκη για απαντήσεις» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ