To Inception έγινε πραγματικότητα: Επιστήμονες εμφύτευσαν ανάμνηση φόβου σε πειραματόζωο - iefimerida.gr

To Inception έγινε πραγματικότητα: Επιστήμονες εμφύτευσαν ανάμνηση φόβου σε πειραματόζωο

To Inception έγινε πραγματικότητα: Επιστήμονες εμφύτευσαν ανάμνηση φόβου σε πειρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ταινία Inception με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο μία ομάδα επιστημόνων εμφύτευε ή παραποιούσε τις αναμνήσεις των ανθρώπων ανήκε μέχρι πρόσφατα στη σφαίρα της φαντασίας. Ωστόσο ερευνητές του ΜΙΤ έκαναν το Inception πραγματικότητα εμφυτεύοντας ανάμνηση φόβου σε ένα ποντίκι.

Ο Σουσουμου Τονεγκαβα Καθηγητής Βιολογίας και Νευροεπιστημών στο ΜΙΤ και η ομάδα του, χρησιμοποίησαν παλμούς παλμούς φωτός οι οποίοι μεταδίδονται σε συγκεκριμένα κύτταρα στον εγκέφαλο ενός ποντικιού.

Οπως εξηγεί ο Τονεγκάβα, «η έκφραση μιας συγκεκριμένης μνήμης, μπορεί να παραχθεί σε ένα θηλαστικό με την ενεργοποίηση ενός ειδικού μικρού πληθυσμού των κυττάρων του εγκεφάλου»,

Η ομάδα του Τονεγκαβα χρησιμοποίησε μια ελαφρώς ενεργοποιημένη πρωτεΐνη για να εμφυτεύσει τη μνήμη στη μικρή ομάδα κυττάρων μέσω ηλεκτροσόκ και μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση και πάλι απλά με την φωταγώγηση της συγκεκριμένης ομάδας κυττάρων.

Τα κύτταρα του εγκεφάλου «ανάβουν» και τα ποντίκια αμέσως μαζεύοντας μπαίνοντας σε αμυντική θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ