Αποκάλυψη: Κι όμως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ υπήρξε στην πραγματικότητα - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Κι όμως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ υπήρξε στην πραγματικότητα

Αποκάλυψη: Κι όμως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ υπήρξε στην πραγματικότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βλέποντας κανείς την θρυλική ταινία «Η σιωπή των αμνών» θεωρεί ότι ο χαρακτήρας του Χάνιμπαλ Λέκτερ, που είχε ενσαρκώσει ο Αντονι Χόπκινς, δεν μπορεί παρά να είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και αποκαλύπτεται τώρα αρκετά χρόνια μετά την πρώτη προβολή του φιλμ.

Ο συγγραφές της «Σιωπής των Αμνών» Τόμας Χάρις, σύμφωνα με τη Daily Mail, αποκάλυψε πρόσφατα την πηγή της έμπνευσής του για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χαρακτήρα: Ενας πραγματικός γιατρός τον οποίο γνώρισε σε μια επίσκεψή του σε μεξικανική φυλακή τη δεκαετία του 60 στο πλαίσιο μιας συνέντευξης για το μέση όπου εργαζόταν.

Συγκεκριμένα ο Χάρις είχε πάει στις φυλακές προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον Ντάικς Ασκιου Σίμονς, έναν παράφρονα στον οποίο επιβλήθηκε θανατική ποινή για τη δολοφονία τριών ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο Χάρις γνώρισε τον «Dr Salazar» όπως τον ονομάζει, ο οποίος είχε σώσει τον Σίμονς όταν ένα χρόνο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει και τον είχαν πυροβολήσει.

Ο γιατρός περιποιήθηκε τις πληγές του και του έσωσε τη ζωή. Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το περιστατικό, ο Dr Salazar άρχισε να τον ρωτά για τις μεθόδους του Σίμονς, για τα θύματα, και άλλες λεπτομέρειες που αφορούσαν τις δολοφονίες.

Απορημένος ρώτησε το δεσμοφύλακα φεύγοντας κι εκείνος του είπε: «Δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από δω. Είναι τρελός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ