Κρις Χιουζ- Νεος, πλούσιος, γκέι και θέλει να γίνει πολιτικός: Ο συνιδρυτής του facebook που τα παράτησε όλα για τον Ομπάμα - iefimerida.gr

Κρις Χιουζ- Νεος, πλούσιος, γκέι και θέλει να γίνει πολιτικός: Ο συνιδρυτής του facebook που τα παράτησε όλα για τον Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι New York Times πριν από κάποιες εβδομάδες δημοσίευσαν ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Είναι νέοι, πλούσιοι και μετακομίζουν ξανά στο κυνήγι πολιτικών αξιωμάτων», αναφερόμενοι στον Σον Ελντριντζ, 26 ετών.Ο Κρις Χιουζ, 29 ετών, συνιδρυτής του facebook ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Ο Χιουζ γιος πλασιέ χαρτιού και δασκάλας σε δημόσιο σχολείο, αποφοίτησε από το τμήμα Λογοτεχνίας και Ιστορίας του Harvard και είναι ένας εκ των τεσσάρων συνιδρυτών του Facebook. Η προσωπική του περιουσία είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Το 2007, ενθουσιασμένος με τον τότε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα παραιτήθηκε από το Facebook και ανέλαβε επικεφαλής νέων μέσων στην προεκλογική του εκστρατεία. Πρόσφατα αποκάλυψε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος το 2014 για την ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή η δουλειά του, με επίκεντρο τον ιστότοπο My.BarackObama.com, προσέλκυσε τους νέους ψηφοφόρους στην εκστρατεία σε αριθμούς άνευ προηγουμένου και άλλαξε το μοντέλο χρηματοδότησης, στοχεύοντας σε μεγάλο όγκο μικρών δωρεών, από οπαδούς τους οποίους προσέγγιζαν ξανά όταν υπήρχε ανάγκη. Χωρίς το ισχυρό προβάδισμά του στο Διαδίκτυο, είναι αμφίβολο αν ο Ομπάμα θα είχε φτάσει στον Λευκό Οίκο.

Το 2012, χρησιμοποιώντας περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ο Χιουζ αγόρασε το πολιτικό περιοδικό New Republic, ένα από τα αρχαιότερα αλλά και τα πιο υπερχρεωμένα στην Ουάσιγκτον. Εκτός από εκδότης, έγινε και διευθυντής του φιλελεύθερου περιοδικού, προχωρώντας σε ριζική αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Στο πρώτο τεύχος του νέου New Republic φιλοξένησε συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα .

Η περσινή χρονιά όμως ήταν σημαντική για τον συνιδρυτή του Facebook για έναν ακόμα λόγο: τον Ιούλιο παντρεύτηκε τον σύντροφό του στη Νέα Υόρκη.

Μετά την απόρριψη νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων από την πολιτειακή γερουσία τον Δεκέμβριο του 2009, το ζευγάρι επιδόθηκε σε μπαράζ ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων: έδωσαν 250.000 δολάρια σε διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο Ελντριντζ εγκατέλειψε τη νομική σχολή του πανεπιστημίου Columbia και ανέλαβε διευθυντική θέση στην οργάνωση Freedom to Marry. Τον Ιούνιο του 2011, εν μέρει χάρη στις προσπάθειές τους, η Νέα Υόρκη έγινε η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ στην οποία επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ