Διπλή έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στην Ισπανία – Ειδικοί από τη Μαδρίτη βοηθούν στην αναγνώριση των θυμάτων - iefimerida.gr

Διπλή έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στην Ισπανία – Ειδικοί από τη Μαδρίτη βοηθούν στην αναγνώριση των θυμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλή προανακριτική εξέταση για να αποκαλυφθούν τα αίτια της τραγωδίας με τον εκτροχιασμό του τρένου έχει διατάξει η υπουργός Δημοσίων Εργων Αννα Παστόρ. Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί ένα ανεξάρτητο σώμα εξειδικευμένων αναλυτών που καλείται να βρει τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Η έρευνα έχει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού όπως δήλωσε η υπουργός «οι οικογένειες των θυμάτων οφείλουν να γνωρίζουν τι συνέβη. Οι ειδικοί, πάντως, έχουν δύσκολο έργο, αφού καλούνται να αναλύσουν το μαύρο κουτί, να πάρουν καταθέσεις από τους επιβάτες και να εξετάσουν όλα τα πιθανά κι απίθανα σενάρια.

Ενα νέο στοιχείο που πιθανώς να εξηγεί την επιλογή του οδηγού να πηγαίνει με την διπλάσια από το επιτρεπόμενο ταχύτητα στην πιο κλειστή στροφή του δρομολογίου Μαδρίτη – Φερόλ, είναι ότι το τρένο τη στιγμή του εκτροχιασμού θα έπρεπε να βρίσκεται στο σταθμό της Κομποστέλα. Είχε δηλαδή, πέντε λεπτά καθυστέρηση, χρονικό διάστημα που είναι μέσα σε επιτρεπτά όρια.

Την ίδια στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος έχουν φτάσει 16 ειδικοί από τη Μαδρίτη προκειμένου να βοηθήσουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 53 από τα 80 θύματα και σήμερα το βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα των νεκρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ