BMW i3: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW - iefimerida.gr

BMW i3: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW

BMW i3: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To ΒΜW i3, το πρώτο ηλεκτρικό BMW, που ταυτόχρονα θα λανσάρει και τη νέα υπο-μάρκα με τον κωδικό i της εταιρείας του Μονάχου, είναι έτοιμο για την πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη και αυτές είναι οι φωτογραφίες της τελικής του μορφής.

Από τις οποίες ξεχωρίζει κανείς το σχετικά κοντό αμάξωμα των 4 μέτρων, το ιδιαίτερο προφίλ, τις χαρακτηριστικές πόρτες, με τις μπροστά να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πίσω, που ανοίγουν με αντίθετη φορά, και την έλλειψη μεσαίας κολώνας. Το τελευταίο μπορεί να μη δημιουργεί ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα όσο στο B-Max της Ford που εμφάνισε πρώτο αυτό το στοιχείο, αλλά το βέβαιο είναι πως συμβάλλει στην πρακτικότητα. Πρακτικές θα είναι και οι οθόνες προβολής πληροφοριών στο εσωτερικό, όπου ο διάκοσμος δημιουργεί σαφώς μια αίσθηση πολυτέλειας.

Ο ηλεκτροκινητήρας του i3, που είναι και ο λόγος ύπαρξής του άλλωστε, αποδίδει 170 ίππους και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 σε 7,2 δεύτερα). Βέβαια η τιμή αυτή θα πρέπει να πιστωθεί σε κάποιο βαθμό και στο σχετικά χαμηλό για ηλεκτρικό αυτοκίνητο βάρος των 1.190 κιλών. Το οποίο προέκυψε με την χρήση συνθετικών υλικών ενισχυμένων με ανθρακόνημα για το αμάξωμα και αλουμινίου για το πλαίσιο.

Αν πάντως ο οδηγός δεν είναι συνεχώς full power η αυτονομία θα είναι στη χειρότερη περίπτωση 130 χιλιόμετρα, ενώ στην καλύτερη και με το πρόγραμμα λειτουργίας Eco Pro+ μπορούν να φτάσουν τα 200. Παράλληλα με έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης -range extender- που τροφοδοτεί τους συσσωρευτές, θα πλησιάζει τα 300.

Το BMW i3 θα κοστίζει στη Γερμανία από 34.950 ευρώ, ενώ για να στηριχθούν οι πωλήσεις και να ξεπεραστούν οι όποιες προκαταλήψεις των υποψήφιων αγοραστών θα υπάρχουν διάφορα προγράμματα υποστήριξης, όπως π.χ. την παροχή μιας 5άρας για κάποιες μέρες το χρόνο και για ταξίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BMW ίπποι δευτερόλεπτα ηλεκτρικό BMW i3
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ