Ο κόσμος γύρισε... κανάλι, αλλά στην Αίγυπτο εξακολουθούν να σκοτώνονται - iefimerida.gr

Ο κόσμος γύρισε... κανάλι, αλλά στην Αίγυπτο εξακολουθούν να σκοτώνονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα διεθνή μέσα έστρεψαν αλλού την προσοχή τους. Ο κίνδυνος εμφυλίου στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό δεν πουλάει πια. Ετσι, οι καθημερινές αιματηρές μάχες περνάνε στα ψιλά και υπόκειται στο καθεστώς αξιολόγησης της ανθρώπινης ζωής που λέει πως ένα θύμα στις ΗΠΑ μετρά περισσότερο από δέκα στην Αιγυπτο, την Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει έκρυθμη και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους του Μόρσι δεν σταματούν. Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μανσούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας Νταχαλία. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει ένας άνθρωπος την ζωή του και να τραυματιστούν 17 ακόμα, οι περισσότεροι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου η Αίγυπτος γνώρισε την Τρίτη ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 13 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι μεταβατικές αρχές προειδοποίησαν ξανά ότι δεν θα αφήσουν την Αίγυπτο να κυλήσει σε εμφύλιο πόλεμο και να γίνει μια "δεύτερη Συρία".

Η χώρα όμως ήδη μετρά περίπου 100 νεκρούς από την ημέρα που ο στρατός ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι και διόρισε μεταβατικό πρόεδρο τον Αντλί Μανσούρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ