Οι New York Times συμβουλεύουν τους Αμερικανούς να τρώνε ελληνική σαλάτα με κοτόπουλο - iefimerida.gr

Οι New York Times συμβουλεύουν τους Αμερικανούς να τρώνε ελληνική σαλάτα με κοτόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χωριάτικη σαλάτα έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα στενά ελληνικά όρια και κάνει τη δική της... διεθνή καριέρα. Μέχρι και στους New York Times έφτασε η χάρη της. Η κορυφαία εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της μια παραλλαγή της ελληνικής «ντοματοκεντρικής» όπως την χαρακτηρίζει σαλάτας με κοτόπουλο.

«Μια μικρή μερίδα στήθος κοτόπουλου μεταμορφώνει τη σαλάτα σε κάτι αρκετά χορταστικό για να φας ως κυρίως γεύμα ή ένα ελαφρύ δειλινό», λέει το άρθρο που εντάσσεται στην κατηγορία υγιεινές συνταγές.

Τα συστατικά για τη συνταγή των NY Times – αν θέλετε κι εσείς να κάνετε υγιεινή διατροφή για να βγείτε στις παραλίες έχει ως εξής:

  • 250 γρ. Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  • 12 ελιές καλαμάτας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
  • 2 κομματάκια φέτα
  • 3-4 λεπτοκομμένα κομματάκια φύλλων μέντας
  • 1 καρδιά μαρουλιού

Διατροφική αξία: 293 θερμίδες, 21 γρ. λίπος, 16 γρ. πρωτεΐνη, 65 γρ. υδατάνθρακες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ