Η ΕΛ.ΑΣ σκότωσε τον αδίστακτο κακοποιό Κόλα -Ικανοποίηση στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ σκότωσε τον αδίστακτο κακοποιό Κόλα -Ικανοποίηση στην κυβέρνηση

Η ΕΛ.ΑΣ σκότωσε τον Κόλα -Ικανοποίηση στην κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά τη χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας κατά την οποία εντοπίστηκε και έπεσε νεκρός ο αδίστακτος κακοποιός Μάριον Κόλα. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ.Δένδιας έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη της ΕΛ.ΑΣ που εργάστηκαν στην υπόθεση εντοπισμού των δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και εξήρε τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των Αλβανών κακοποιών, δηλώνοντας πως «από την 1η ημέρα της επιχείρησης εντοπισμού τους, όλους αυτούς τους τέσσερις μήνες απασχολούνται περίπου 580 έως 750 άτομα, τα οποία έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους».

Παράλληλα θέλοντας να δείξει πως οι υπουργοί της κυβέρνησης συνεργάζονται με αποτελεσματικό τρόπο έσπευσε να ευχαριστήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τις θερμικές κάμερες που διέθεσαν στην ΕΛ.ΑΣ, αλλά και το Λιμενικό για τους εκτεταμένους ελέγχους που έκανε προκειμένου να μην διαφύγουν μέσω θαλάσσης οι Αλβανοί κακοποιοί και εξέφρασε την βούληση της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι Αλβανοί δραπέτες και να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε και στα αίτια που οδήγησαν στην απόδραση των Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα «εκρηκτική».

«Προφανώς και εγώ έχω ευθύνες», είπε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά τονίζοντας ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε. Είναι ευτυχής συγκυρία που ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει μακρά θητεία στο χώρο της δικαιοσύνης και απόλυτη γνώση του ζητήματος .

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η χώρα δεν μπορεί να είναι και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται έχει στόχευση, την προστασία της ελληνικής κοινωνίας που παραμένει ο πρώτος και κύριος στόχος μας».

Στο Κόσσοβο ήθελε να πάει ο Κόλα -Στην Αλβανία θα τον σκότωναν

Μετά από τη μάχη που έδωσαν οι αστυνομικοί με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο αρχηγός τους Μάριο Κόλα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αναζήτησαν στοιχεία για τις κινήσεις των κακοποιών προκειμένου να εντοπίσουν και τους άλλους δράστες.

Ο Κόλα μαζί με τον Ιλιρ Κούπα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει πήραν την απόφαση να βγουν από το σημείο που κρύβονταν, αφού θεώρησαν πως η πυκνή ομίχλη θα τους κάλυπτε. Το σχέδιο τους όπως φαίνεται δεν ήταν να πάνε στην Αλβανία αφού και εκεί ο Κόλα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και θα κινδύνευε η ζωή του. Οι δραπέτες ήθελαν να φτάσουν στη θάλασσα και με κάποιο σκάφος να κατέληγαν στο Κόσοβο, όπου ήδη βρίσκεται ο επίσης δραπέτης Φάτος Σούλα

Η μάχη των ΕΚΑΜ με τους αδίστακτους κακοποιούς

Περισσότερες από 200 σφαίρες υπολογίζεται ότι έπεσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο διαβόητος Μάριον Κόλα.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Κόλα ήταν εκείνος που άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια έπεσε πραγματικά βροχή από σφαίρες με την ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας έντονης ομίχλης.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ο Μάριον Κόλα και ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διαφεύγει ακόμη της σύλληψης, έκαναν το μοιραίο λάθος να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους και να κινηθούν προς την Αλβανία σε μια ακόμη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα. Στόχος του να εκμεταλλευτούν την ομίχλη και την πυκνή βλάστηση της περιοχής και να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των Αρχών.

Περιπου στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο, οι θερμικές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δύο φιγούρες να κατευθύνονται προς την γέφυρα της Βροσύνας και κάπου εκεί έστησαν την ενέδρα.

Ο Κόλα που περπατούσε μπροστά σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον Κούπα μόλις αντιλήφθηκε τους άνδρες της ΕΚΑΜ άνοιξε αμέσως πυρ με το καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να τον καλούν να παραδοθεί και τελικά να απαντούν και να ακολουθεί μεγάλη μάχη.

Οπως αναφέρει το mega η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που οι άνδρες της ΕΚΑΜ ουσιαστικά μπορούσαν να διακρίνουν τους δύο δραπέτες μόνο από τις σπίθες που έβγαιναν από τα καλάσνικοφ.

Μια από τις σφαίρες από τα όπλα τω ΕΚΑΜιτών βρήκε τον Κόλα στην πλάτη, διαπέρασε τον πνεύμονά του και έφερε «τυφλό θανατηφόρο χτύπημα» με τον δραπέτη να πέφτει νεκρός.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον συνεργάτη του Κόλα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμού του υπαρχηγού της συμμορία του Κόλα, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον Αλβανό κακοποιό. Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι ο Κούπα ο οποίος εγκατέλειψε ένα σακίδιο με τρόφιμα και ρούχα, αλλά και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του πιθανότατα είναι τραυματισμένος και κρύβεται μέσα σε δασώδη περιοχή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στον Κόλα το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όλες αυτές τις ημέρες το αποσυναρμολογούσε. Εβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim ώστε να μην μπορούν οι αρχές να τον εντοπίσουν. Τώρα το τηλέφωνο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται φύλλο και φτερό προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Ιλίρ Κούπα, τον υπαρχηγό του Μάριον Κόλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ