Γερμανικής εφημερίδα: «Ο Σόιμπλε δεν είναι ο πλούσιος θείος από την Αμερική» - iefimerida.gr

Γερμανικής εφημερίδα: «Ο Σόιμπλε δεν είναι ο πλούσιος θείος από την Αμερική»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα και την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, σχολιάζοντας καυστικά ότι «ο Γερμανός yπουργός Οικονομικών δεν είναι ο πλούσιος θείος από την Αμερική».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο σχολιαστής της γερμανικής εφημερίδας Thüringische Landeszeitung «Ο Σόιμπλε δεν είναι ο πλούσιος θείος από την Αμερική, αλλά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, που ορισμένοι Έλληνες τον θεωρούν η προσωποποίηση του κακού και που φέρνει προγράμματα διάσωσης.» και ο αρθρογράφος συμπληρώνει ότι η «Η Ελλάδα δεν δείχνει πρόθυμη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Οι δανειστές της χρειάζονται μέσο πίεσης για να επιτύχουν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την αναδιάρθρωση του εισπρακτικού συστήματος. Ελαφρύνσεις θα γίνουν αναμφίβολα, όχι με κούρεμα, αλλά σταδιακά σε μικρές δόσεις»

Στην επίσκεψη Σόιμπλε και το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του χρέους αναφέρεται και η Rheinische Post, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν είναι έντιμο να μάθουν την αλήθεια οι Γερμανοί φορολογούμενοι όσο γίνεται πιο σύντομα, άλλο τόσο είναι λάθος και παράλογο να ανακινείται αυτήν την περίοδο μια τέτοια συζήτηση»

Παράλληλα, η εφημερίδα του Αννοβέρου Hannoversche Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι η ενίσχυση των μικρομεσαίων με δάνεια θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «τότε θα είχαν απαλυνθεί οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας, θα βοηθούσε χιλιάδες επιχειρήσεις να μην χρεοκοπήσουν και θα διέσωζε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τώρα είναι αργά, αν σκεφθεί κανείς ότι χρειάζονται μερικοί μήνες ακόμη μέχρι να λειτουργήσει το Ταμείο. Μέχρι τότε η ελληνική κοινωνία τίθεται σε δοκιμασία και οι βάσεις του πολιτικού συστήματος αποκτούν ρωγμές»

Τέλος για την αντίδραση του ελληνικού λαού στην επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικων γράφει και η Thüringische Landeszeitung αναφέροντας ότι «Τα προσβλητικά αθηναϊκά σχόλια κατά του Σόιμπλε δείχνουν και τις πραγματικές αιτίες της ελληνικής τραγωδίας. Οι Έλληνες την χρεώνονται, γιατί νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν το βιοτικό τους επίπεδο με δανεικά. Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ανάμεσα στη πειθαρχημένη υλοποίηση όσων υποσχέθηκαν, ή την επιστροφή στη δραχμή»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ