Ο Σαμαράς προειδοποιεί: Αν δεν ψηφιστεί κάποιο βασικό άρθρο νομοσχεδίου, αύριο το πρωί προκηρύσσονται εκλογές, χωρίς δεύτερη κουβέντα - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς προειδοποιεί: Αν δεν ψηφιστεί κάποιο βασικό άρθρο νομοσχεδίου, αύριο το πρωί προκηρύσσονται εκλογές, χωρίς δεύτερη κουβέντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανέλαβε ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος το δίλημμα που έθεσε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, μεταφέροντας έτσι την θέση του Αντώνη Σαμαρά. Ηταν σαφής: «Η ψηφίζετε, ή εκλογές τον Αύγουστο».

Το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ρωτήθηκε αν όντως είπε τη φράση που του αποδίδεται. «Ακριβώς αυτό είπα και είπα ακόμη να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε ο γραμματέας της κυβέρνησης.

Εξήγησε ότι αυτό ισχύει για όσα νομοθετήματα ακολουθήσουν, τονίζοντας: «Αν δεν ψηφιστεί κάποιο βασικό άρθρο νομοσχεδίου, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές. Αύριο το πρωί προκηρύσσονται εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος σχολίασε και τις πρωτοφανείς ύβρεις που ακούστηκαν στη Βουλή την Πέμπτη από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. «Δεν είναι θέμα μέτρων. Είναι θέμα σοβαρότητας του καθενός», είπε και παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει να μιλά κάποιος για Μελιγαλά, γιατί τότε παίρνει την απάντηση για Γράμμο, Βίτσι. Είναι η θεωρία των δύο άκρων. Μπορεί να μην το αποδέχονται [στον ΣΥΡΙΖΑ] αλλά η πράξη τους διαψεύδει».

«Να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», συνέχισε: «Είναι η Ελλάδα στην κατάσταση που να μπορεί να δεχθεί τέτοιες εκφράσεις; Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση, όπως ήταν και τότε και έγινε ό,τι έγινε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ