Επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Αδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό νοσοκομείο - iefimerida.gr

Επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Αδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό νοσοκομείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Aδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο. Μάλιστα κάποιος από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας στο VIMA FM υποστήριξε πως στο νοσοκομείο είχαν φτάσει μέλη της άκρας Αριστεράς και μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν αρχικά φραστικά, στη συνέχεια του πέταξαν έναν καφέ και μετά κάποιος από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μάλιστα τόνισε πως αν και η αστυνομία το ενημέρωσε για τους συγκεντρωμένου, εκείνος αποφάσισε να πάει από την κεντρική είσοδο και να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους. Οπως είπε «αν και με περίμεναν, δεν κρύφτηκα».

Εντολή του κυρίου Γεωργιάδη προς την Αστυνομία ήταν να μην προκληθούν επεισόδια παρά μόνο σε περίπτωση βίας. Ωστόσο τα συγκεντρωμένα άτομα μόλις ο υπουργός Υγείας κατέβηκε από τη μηχανή τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Μόλις έγινε το επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο. Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης είπε «μία μειοψηφία φασιστική δεν θα με κάνει να μην κάνω το καθήκον μου».

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ο Κεδίκογλου καταδικάζει την επίθεση και «φωτογραφίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Την καταδίκη του για την επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας ωστόσο παράλληλα αιχμές από την ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για εμφυλιοπολεμικά συνθήματα τύπου «Μελιγαλά» τα οποία αναφωνούσαν τα άτομα που επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας.

«Απίστευτη επίθεση από άτομα που φώναζαν το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα για το Μελιγαλά. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία», είπε κατά την παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Κεδίκογλου.

Καταδικάζει την επίθεση και η διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου

Στα επεισόδια αναφέρεται, με ανακοίνωσή της και η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου είχε σήμερα μία εκτεταμένη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπου του παρουσιάσαμε το έργο αλλά και τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν γνώστης των προβλημάτων του νοσοκομείου, αφού είχε ενημερωθεί προηγουμένως με υπομνήματα του νοσοκομείου. Υποσχέθηκε ότι πρόκειται να συνδράμει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, καθηγητή χειρουργικής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στην επίλυση των προβλημάτων, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού και περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Δυστυχώς έγιναν επεισόδια εκτός του αμφιθεάτρου και εκτός του νοσοκομείου. Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το ζητούμενο ήταν να συζητηθούν με τη διοίκηση, με όλα τα θεσμικά όργανα και με τους εργαζομένους τα προβλήματα του νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου, καθηγητής Ηλίας Ε. Λαμπίρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ