Ο καύσωνας σκοτώνει τους Βρετανούς - 760 νεκροί και φόβοι για περισσότερους - iefimerida.gr

Ο καύσωνας σκοτώνει τους Βρετανούς - 760 νεκροί και φόβοι για περισσότερους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρούς αφήνει πίσω του ο καύσωνας στη Μεγάλη Βρετανία. Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 760 ανθρώπους.

Ο υδράργυρος δεν έχει πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς επί έξι μέρες και σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός δεν αναμένεται να δροσίσει μέχρι τουλάχιστον το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η ζέστη, ο αριθμός των θυμάτων θα διπλασιαστεί.

Χθες στο Χίθροου η θερμοκρασία έφθασε στους 31,9 βαθμούς Κελσίου και ήταν η υψηλότερη των τελευταίων επτά χρόνων.
Οι θερμοκρασίες μπορεί να μοιάζουν χαμηλές για τους λαούς της Μεσογείου, αλλά στον Βορρά, με την ηλιοφάνεια να είναι παρατεταμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ποσοστά υγρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλά και την απουσία κλιματιζόμενων χώρων, αποδεικνύονται φονικές.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επέστησε την προσοχή στις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ανακούφιση, αν παραστεί ανάγκη, ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και κυρίως αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.
Την ίδια πάντως στιγμή, το δίκτυο υδροδότησης του Λονδίνου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης νερού. Ορισμένες εταιρείες που υδροδοτούν περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως η Affinity, προειδοποίησαν τους καταναλωτές να κάνουν πιο λελογισμένη χρήση του νερού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ