Financial Times: Ο Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης και όχι για διαπραγματεύσεις - iefimerida.gr

Financial Times: Ο Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης και όχι για διαπραγματεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα αναφέρονται οι Financial Times, οι οποίοι σε άρθρο τους επισημαίνουν πως η επίσκεψη του είναι μια «επίδειξη εμπιστοσύνης» από την Γερμανία στην Ελλάδα.

Σε άρθρο τους με τίτλο «Ο Σόιμπλε στην Αθήνα σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης», οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έρχεται «στην χτυπημένη από την λιτότητα Αθήνα», όχι όμως για να κάνει διαπραγματεύσεις σχετικά με μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους ή για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά για να «δείξει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και να τους πείσει να συνεχίσουν».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μόνη κίνηση στην οποία αναμένεται να προβεί ο Γερμανός υπουργός,, είναι η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεννόησης» για τον δανεισμό 100 εκατ. Ευρώ στο μέλλον από την KWF, την γερμανική τράπεζα ανάπτυξης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα στην Αθήνα

Ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόοδος του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, καθώς και η ελληνογερμανική συνεργασία.

Πέραν των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση του Ελλονογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Θέμα της ομιλίας του θα είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Στον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στις 1.30 το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συνοδεύεται από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανόλη Γλέζο για να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου της κατοχής, καθώς θεωρούν -βασίμως όπως ισχυρίζονται- ότι δεν θα το πράξει επί της ουσίας η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα συναντηθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς δεν δέχθηκε σχετικό αίτημα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν: Η μαύρη τρύπα» φτάνει τα 50 δισ.

Ωστόσο, παρά την χθεσινή διάψευση του δημοσιεύματος της Suddeutsche Zeitung από την γερμανική κυβέρνηση στο οποίο αναφέρεται ότι ο Σόιμπλε επισκέπτεται την Αθήνα επειδή το ελληνικό πρόγραμμα έχει μια «μαύρη τρύπα» ύψους 10 δισ. Ευρώ, οι Financial Times φιλοξενούν τις δηλώσεις του εκπροσώπου οικονομικών των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος δήλωσε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο πως η «μαύρη τρύπα» ενδέχεται να αγγίξει τα 50 δισ. Ευρώ στο τέλος του προγράμματος το 2015, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την Ανγκέλα Μέρκελ πως «επιδιώκει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Τώρα ας μας πει πόσο θα κοστίσει η υπόσχεση της. Η αλήθεια πρέπει να ''πέσει στο τραπέζι'' πριν τις γερμανικές εκλογές», δηλώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ