Αδωνις: Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται γιατί είναι σωστές και η παροχή τεχνογνωσίας της Task Force απολύτως απαραίτητη - iefimerida.gr

Αδωνις: Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται γιατί είναι σωστές και η παροχή τεχνογνωσίας της Task Force απολύτως απαραίτητη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται δεν τις κάνουμε επειδή η χώρα είναι στο Μνημόνιο, αλλά επειδή είναι σωστές», είπε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, που συμπλήρωσε πως η τεχνογνωσία των Γερμανών και της Task Force «μας είναι απολύτως απαραίτητη».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης λόγω των κυβερνητικών μέτρων, λέγοντας: «Επί τουλάχιστον μια δεκαετία πληρώναμε 4 δισ. ευρώ ετησίως για φαρμακευτική, δηλαδή 40 δισ. ευρώ μιλάμε για κολοσσιαίο ποσό. Τώρα ξοδεύουμε το 1/3 της φαρμακευτικής δαπάνης. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ξεβολεύει κάποιους».

Επίσης, τόνισε ότι «η αγορά λειτουργεί εύρυθμα, δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα στα φάρμακα», ενώ αναγνώρισε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει βασικές οργανωτικές αδυναμίες. «Οι υπάλληλοι που ανήκουν τυπικά στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται ακόμη στα παλιά ταμεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είπε: «Ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα πουλάει πολύ. Η παροχή τεχνογνωσίας των Γερμανών, αλλά και της Τask Force, μας είναι απολύτως απαραίτητη. Ό,τι έκαναν αυτοί σε 20- 30 χρόνια, εμείς πρέπει να τα κάνουμε σε 2 – 3».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ