Κομισιόν: Δεν υπάρχει «τρύπα» 10 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα - Διέψευσε γερμανικό δημοσίευμα μέσω twitter - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δεν υπάρχει «τρύπα» 10 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα - Διέψευσε γερμανικό δημοσίευμα μέσω twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε η Κομισιόν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 10 δισ. ευρώ. Ο εκπρόσωπός της Σάιμον Ο' Κόνορ, μάλιστα, έγραψε στο Twitter, ότι το ελληνικό πρόγραμμα «είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες».

Ενδεχόμενο κενό, προσέθεσε, θα διαπιστωθεί, αν υπάρχει στην πορεία, στη βάση γεγονότων και όχι εικασιών.

Το δημοσίευμα διέψευσε και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στην τελευταία έκθεση της Τρόικα και τόνισε ότι «οποιαδήποτε χρηματοδοτικά κενά θα καλυφθούν με πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα».
«Οι σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν τώρα αφορούν την εφαρμογή των προαπαιτούμενων (prior actions)», ανέφερε το υπουργείο και σημείωσε ότι στην τελευταία έκθεση καταγράφεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα «είναι γενικός εντός τροχιάς», σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου του γερμανικού Χρηματιστηρίου.

Tο θέμα της «μαύρης τρύπας των 10 δισ.» δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο «για νέες δυσάρεστες ειδήσεις» για την Ελλάδα λίγο πριν την επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως ο κ. Σόιμπλε δεν πρόκειται να δώσει «συγκεκριμένες απαντήσεις για το πως μπορεί να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και θα αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα», ενώ επισημαίνει ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα βρει η Αθήνα τα 10 δισεκατομμύρια που χρειάζεται, διαφορετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ