Suddeutsche Zeitung: «Το ελληνικό πρόγραμμα έχει μαύρη τρύπα ύψους 10 δισ. ευρώ» - iefimerida.gr

Suddeutsche Zeitung: «Το ελληνικό πρόγραμμα έχει μαύρη τρύπα ύψους 10 δισ. ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η Suddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο «για νέες δυσάρεστες ειδήσεις» για την Ελλάδα λίγο πριν την επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα καθώς όπως υποστηρίζει διαπιστώθηκε νέα χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα ύψους 10 δισ. ευρώ, το οποίο η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πως θα το διαχειριστεί.

Η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως ο κ. Σόιμπλε δεν πρόκειται να δώσει «συγκεκριμένες απαντήσεις για το πως μπορεί να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και θα αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα», ενώ επισημαίνει ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα βρει η Αθήνα τα 10 δισεκατομμύρια που χρειάζεται, διαφορετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Μόνο εάν τον Σεπτέμβριο είναι σαφές ότι η Αθήνα θα διαθέτει ρευστότητα και μετά το μέσο του 2014, θα παραμείνει το ΔΝΤ ως δανειστής. Εάν φύγει, η Αθήνα θα χάσει τα χρήματα για τα οποία το Ταμείο είχε δεσμευθεί ως το 2016 και, επιπλέον, χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι οποίες συνέδεσαν την δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ, θα πρέπει, επομένως, να φύγουν» από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε θα επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. «Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έρχεται με άδεια χέρια στην Αθήνα. Οπωσδήποτε όμως δεν έχει στις αποσκευές του προτάσεις για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το οποίο παράλληλα υποστηρίζει ότι «ως την ημέρα των γερμανικών εκλογών, στις 22 Σεπτεμβρίου, τέτοιου είδους "δύσκολα" θέματα θα παραμείνουν ταμπού για την κυβέρνηση Μέρκελ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ