Τον Δημήτρη Βίτσα προτείνει ο Τσίπρας για πρώτο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Τον Δημήτρη Βίτσα προτείνει ο Τσίπρας για πρώτο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tον Δημήτρη Βίτσα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα συνεχίζονται αμείωτες οι γκρίνιες για τους «αποκλεισμούς» στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Ο Νίκος Παππάς παραμένει –αναβαθμισμένος από την εκλογή του σε πολύ υψηλή θέση- διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης υπεύθυνος του γραφείου Τύπου.

Σύμφωνα με το real.gr, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα λάβει απόφαση για το αν θα κατεβάσει άλλο πρόσωπο για τη θέση του Γραμματέα ή εάν θα επιλέξει το λευκό, στη σύσκεψη των μελών της το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Δημήτρης Βίτσας έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση και τις γραφικές τέχνες. Προέρχεται από το ΚΚΕ, στο 13ο Συνέδριο του οποίου, είχε εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Από το 1995, ωστόσο, είχε παραιτηθεί από στέλεχος του τότε Συνασπισμού, παραμένοντας απλό μέλος στο Χαϊδάρι έως και το 2008, οπότε και επαναδραστηριοποιήθηκε.

Στη μεγάλη κόντρα Τσίπρα-Αλαβάνου μετά τις ευρωεκλογές του 2008 και μπροστά στα αδιέξοδα να συμφωνήσουν οι τάσεις για το πρόσωπο του Γραμματέα, ο Αλέξης Τσίπρας τον πρότεινε για Γραμματέα. Η ιδέα λέγεται ότι ήταν των Νίκου Χουντή και Ανδρέα Καρίτζη. Ο Δημήτρης Βίτσας εκλέχθηκε Γραμματέας του ΣΥΝ στις 12 Ιουλίου το 2008, ενώ στο 6ο Συνέδριο εκλέχθηκε πρώτος για τη νέα ΚΠΕ και αμέσως μετά επανεκλέχθηκε Γραμματέας. Υπήρξε Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έως σήμερα.

Οσον αφορά στον Δημήτρη Παπαδημούλης, σύμφωνα πάντα με το real.gr, έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος για τη νέα ΚΠΕ. Υποψήφιοι επίσης, δεν θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Βούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ