Bentley Continental GT3: Μείον έναν τόνο για τους αγώνες - iefimerida.gr

Bentley Continental GT3: Μείον έναν τόνο για τους αγώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια η Bentley αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες αυτοκινήτων και μάλιστα με τρόπο εμφατικό, καθώς η Continental GT3 με την οποία θα μετέχει είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Τόσο λόγω της τεράστιας πίσω αεροτομής της από ανθρακονήματα, όσο και εξαιτίας των φουσκωμένων φτερών της και των μεγάλων εισαγωγών αέρα στη μάσκα της.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός πως σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής στο οποίο βασίζεται έχασε ολόκληρα 1.000 κιλά βάρους, προκειμένου να πέσει κάτω από το όριο των 1.300 που θέτουν οι κανονισμοί, αλλά και για να είναι ανταγωνιστική. Από αυτά τα κιλά τα 80 πρέπει να πιστωθούν στην απουσία της τετρακίνησης, που εξ ορισμού απαγορεύεται στα αγωνιστικά αυτής της κλάσης. Έτσι κινητήριοι τροχοί της Bentley Continental GT3 είναι οι πίσω, ενώ οι 608 ίπποι που αποδίδει για την περίσταση ο V8 της των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo φτάνουν σε αυτούς μέσω ενός άξονα που είναι επίσης κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

Bentley Continental GT3: Μείον έναν τόνο για τους αγώνες | iefimerida.gr 0
Bentley Continental GT3: Μείον έναν τόνο για τους αγώνες | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ