H επόμενη μέρα στο Εθνικό Θέατρο: Ολοι περιμένουν την επίσημη επιστολή Ξαρχάκου – Πώς θα απαντήσει ο Χατζάκης - iefimerida.gr

H επόμενη μέρα στο Εθνικό Θέατρο: Ολοι περιμένουν την επίσημη επιστολή Ξαρχάκου – Πώς θα απαντήσει ο Χατζάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την παραίτηση του Σταύρου Ξαρχάκου θα θεωρείται δεδομένη, αλλά όχι επισήμως ανακοινωμένη, τα βλέμματα σήμερα στρέφονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου αναμένεται να φτάσει σήμερα η επιστολή παραίτησης του προέδρου του Εθνικού. Και ενώ θα αρχίσει η διαδικασία εξεύρεσης νέου προέδρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής ετοιμάζεται να δώσει τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Η είδηση ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος παραιτείται έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία χθες, μόλις δύο μήνες μετά το διορισμό του στην προεδρία του Εθνικού Θεάτρου και το σημαντικότερο, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ρεπερτορίου του θεάτρου από τον Σωτήρη Χατζάκη. Η άγνοια του για συγκεκριμένες παραγωγές είναι αυτό φέρεται να εξόργισε τον γνωστό συνθέτη, καθώς και το γεγονός ότι μεταξύ των συντελεστών που θα ηγηθούν της νέας πορείας του Εθνικού συγκαταλέγονται ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε να αποτρέψει τον Σταύρο Ξαρχάκο από την απόφασή του. Σήμερα αναμένεται να σταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και επισήμως η παραίτηση του συνθέτη από την προεδρία του Εθνικού Θεάτρου, ανοίγοντας το δρόμο για διευκρινήσεις, ίσως και αποκαλύψεις. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σωτήρης Χατζάκης δεν προτίθεται να αφήσει χωρίς απάντηση την επιστολή της παραίτησης.

Το θυελλώδες διοικητικό συμβούλιο

Χθες σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ο Σταύρος Ξαρχάκος εμφανίστηκε οργισμένος να δηλώνει «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής με σθένος υπερασπίστηκε το δικαίωμα που του δίνει η θέση του να έχει την πλήρη ευθύνη του προγράμματος, ενώ ο πρόεδρος επέμεινε στην χάραξη πολιτικής και ταυτότητας του Θεάτρου που δεν μπορεί να γίνεται ερήμην του ΔΣ. Σίγουρα οι επίσημες ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές θα ρίξουν φως σε όσα συμβαίνουν στο Εθνικό Θέατρο, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξουν την πρώτη μεγάλη και επείγουσα πρόκληση για τον νέο υπουργό Πολιτισμού: Τον διορισμό της προσωπικότητας που θα αναλάβει την προεδρία του Εθνικού, στη σκιά της σφοδρής σύγκρουσης Ξαρχάκου- Χατζάκη. Δυο καλλιτεχνών που μέχρι πρότινος υπήρξαν καλοί φίλοι και συνεργάτες δοκιμασμένοι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ