Ρακιντζής: Με κάθε κυβερνητική μεταβολή αλλάζουν 15.000 στελέχη -Πως να λειτουργήσει έτσι ένα κράτος - iefimerida.gr

Ρακιντζής: Με κάθε κυβερνητική μεταβολή αλλάζουν 15.000 στελέχη -Πως να λειτουργήσει έτσι ένα κράτος

Ρακιντζής: Με κάθε κυβερνητική μεταβολή αλλάζουν 15.000 στελέχη -Πως να λειτουργ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής επιρρίπτει ευθύνες στους πολιτικούς για την κακή λειτουργία του κράτους. «Οι πολιτικοί έχουν το culpa in eligendo, την ευθύνη των προσώπων που επιλέγουν. Στην Ελλάδα σε κάθε κυβερνητική μεταβολή αλλάζουν 15.000 στελέχη. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι ένα κράτος», λέει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή.

Ο γενικός επιθεωρητής, ως Αρχή, υπάρχει από το 2002. Ο κ. Ρακιντζής τον ανέλαβε όταν ήταν ακόμα στα πρώτα του βήματα. Από τότε, όπως λέει, «οι καταγγελίες δεκαπλασιάστηκαν», υπογραμμίζοντας με περηφάνια ότι «ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον θεσμό».

Πάντως δεν έχουν αλλάξει και πολλά αφού όπως αναφέρει «η νοοτροπία δεν αλλάζει έτσι, θέλει τρεις γενιές», παρατηρεί ο κ. Ρακιντζής. «Προς το παρόν, μπορούμε μόνο διά του εξαναγκασμού να φροντίσουμε να γίνουν κάποια πράγματα. Από αυτή την άποψη, η πίεση που μας ασκείται είναι μεγάλη ευκαιρία. Ο δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να εξυπηρετεί τον κόσμο, ακόμα κι αν βρίζει, υποχρεώνεται να το κάνει. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ