Ψυχρολουσία: Ειδοποιητήρια απόλυσης για 2.500 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων - iefimerida.gr

Ψυχρολουσία: Ειδοποιητήρια απόλυσης για 2.500 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικοποιείται σήμερα Δευτέρα η λίστα με τα ονόματα των 2.500 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις λίστες με τα ονόματά τους και ζητά πρόσθετα στοιχεία (σ.σ.: εξαιρέσεις) προκειμένου να καταρτιστεί ο τελικός πίνακας. Οπότε, σύμφωνα με το Εθνος, όλοι οι καθηγητές προσέρχονται τη Δευτέρα στις διευθύνσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά στοιχεία, ώστε μέχρι τις 6 μ.μ. να επιστραφούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας προχωρεί όλες τις ενέργειες ώστε τον Σεπτέμβριο να γίνουν και οι υποχρεωτικές μετατάξεις 5.000 καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας κ.ά.

Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι συνυπηρετούντες και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι κανένα επαγγελματικό λύκειο δεν θα κλείσει και ότι οι ειδικότητες που καταργούνται θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ