Σόιμπλε: Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει το πρόγραμμα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει το πρόγραμμα της Ελλάδας

Σόιμπλε: Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει το πρόγραμμα της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο και μετά τις γερμανικές εκλογές έδειξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλ, ο οποίος αρνείται το ενδεχόμενο νέου κουρέματος χρέους, ενώ επισημαίνει ότι θα κάνει τα πάντα για να πετύχει το πρόγραμμα της χώρας.

Μιλώντας στην Bild-Zeitung ο «σκληρός» του Eurogroup χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως μοναδικό γεγονός για το οποίο συμφώνησαν όλοι οι Ευρωπαίοι και απέκλεισε την πιθανότητα να επαναληφθεί.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι περαιτέρω στήριξη προς την Ελλάδα θα εξετασθεί μόνο εάν το πρόγραμμα της Τρόικα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του 2014, ενώ, αναφορικά με το κούρεμα τόνισε ότι «κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα».

«Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει το πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Σόιμπλε σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους αναφορικά με το αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξεγράψουν τα χρήματα που έδωσαν στη διάσωση της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ