Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ - iefimerida.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτοι στην πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο είναι οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι, όπως και όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ.

«Υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μία διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα σημειώνει πως η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους «οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας».

Αναφερόμενος στη Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. «Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πρόθεση την οποία έχει καταθέσει ο ίδιος πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ