Η επίσκεψη σε μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης που πρόδωσε τους τρομοκράτες - iefimerida.gr

Η επίσκεψη σε μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης που πρόδωσε τους τρομοκράτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καίριο χτύπημα στην «αναβίωση» της τρομοκρατίας μετά την σύλληψη των δύο 30χρονων στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έκανε η Αντιτρομοκρατική, με αστυνομικές πηγές να επισημαίνουν πως αυτό που πρόδωσε τους δύο νεαρούς ήταν η επίσκεψη τους σε ένα...μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται πως παρακολουθούσε εδώ και καιρό τους δύο 30χρονους αντιεξουσιαστές ενώ αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως την περασμένη Δευτέρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι είχαν κάτω από «στενό» κλοιό τους δύο άνδρες, εντόπισαν τον έναν απο τους δύο να πετά μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων στην Σταυρούπολη. Μετά από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν σκίσει σε 49 κομμάτια το χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης της «Συνωμοσιας των Πυρήνων της Φωτιάς» για το «Σχέδιο Φοίνικας», στην οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για την αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Αμέσως οι άνδρες της Αστυνομίας σήμαναν «συναγερμό» και η παρακολούθηση στον 30χρονο αντιεξουσιαστή εντατικοποιήθηκε. Μερικές ημέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι εισήλθε για μικρό χρονικό διάστημα σε Ιντερνετ καφέ στην Θεσσαλονίκη και το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναρτήθηκε στο Indymedia η προκήρυξη της Συνωμοσίας «Σχέδιο Φοίνικας Πράξη Τέταρτη», η οποία είναι ίδια με το χειρόγραφο προσχέδιο που έχουν βρει στα σκουπίδια. Αμέσως η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την επιχείρηση σύλληψης τους. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα συλλαμβάνεται ο πρώτος αντιεξουσιαστής και το βράδυ της ίδιας ημέρας συλλαμβάνεται και ο δεύτερος αντιεξουσιαστής στον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ».

Τα δύο φερόμενα μέλη των Πυρήνων, ήταν υπό παρακολούθηση για έναν περίπου μήνα, μετά και την ανατίναξη του αυτοκινήτου της ης Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού, στη Δάφνη. Σε αυτό το διάστημα οι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν συμμετοχή στην ανατίναξη αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12 Ιουνίου, και στην αποστολή του εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Τους πρόδωσε το...μπουγατσοπωλείο

Η κίνηση που πρόδωσε τους δύο αντιεξουσιαστές, ήταν η επίσκεψη του ενός σε μπουγατσοπωλείο της Σταυρούπολης, το οποίο είχε σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ για αποστολή δεμάτων, γεγονός που δεν γνώριζε η Αντιτρομοκρατική. Μετά όμως και την έκρηξη στο Κρυονέρι, όπου διαπιστώθηκε πως ο φάκελος είχε σταλεί από την Θεσσαλονίκη, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν.

Οι δύο 30χρονοι, είχαν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα στο γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών «Ναδίρ», ενώ όπως αναφέρει το neswit οι δύο νεαροί ενδέχεται να κατασκεύασαν τον εκρηκτικό φάκελο εκεί. Παράλληλα οι δύο αντιεξουσιαστές είχαν στήσει αυτοσχέδιο σκοπευτήριο σε περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν τενεκέδες τρυπημένοι από σφαίρες των 9 και 22 χιλιοστών

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υποστηρίζουν ότι η «νέα» εκδοχή της Συνωμοσίας, αποτελείται από μικρές ομάδες των 2-3 ατόμων σε αντίθεση με το παρελθόν που 5-6 άτομα αποτελούσαν τον καθένα. Τα ίδια στελέχη ισχυρίζονται ότι έχουν μια «καλή εικόνα» για το πόσοι είναι ακόμη «ενεργοί» στη νέα εκδοχή της Συνωμοσίας, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 7-10 ατόμων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ