Διπλό χτύπημα για τα Μπόινγκ - Μία φωτιά και μία αναγκαστική προσγείωση έριξαν τη μετοχή της εταιρείας - iefimerida.gr

Διπλό χτύπημα για τα Μπόινγκ - Μία φωτιά και μία αναγκαστική προσγείωση έριξαν τη μετοχή της εταιρείας

Επεσε το Μποινγκ στο Χίθροου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο διαδοχικά «επεισόδια» με Μπόινγκ 787 Dreamliner στη Βρετανία έριξαν κατακόρυφα τη μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σταθευμένο αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών και η αναγκαστική προσγείωση που έκανε ίδιου τύπου αεροπλάνο λίγο αργότερα δεν είχαν ανθρώπινες απώλειες, αλλά οικονομικές.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την αρχή του έτους, λόγω της υπερθέρμανσης των μπαταριών τους. Για τον λόγο αυτό τα Dreamliner απέφυγαν τις πτήσεις για πολλές εβδομάδες, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα από την Μπόινγκ. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν σε αυτό οφειλόταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το οποίο ήταν σταθευμένο και άδειο.

Λίγη ώρα αργότερα, ένα Μπόινγκ 787 Dreamliner της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από τη βορειοδυτική Αγγλία στη Φλόριντα, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Βρετανία και να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ καθώς αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

Επειτα από όλα αυτά, η αμερικανική εταιρία είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά το σημαντικό ποσοστό του 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υορκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ