ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Τηρήστε τις δεσμεύσεις -Χρηματοδοτήστε επαρκώς το ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Τηρήστε τις δεσμεύσεις -Χρηματοδοτήστε επαρκώς το ελληνικό πρόγραμμα

ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Τηρήστε τις δεσμεύσεις -Χρηματοδοτήστε επαρκώς το ελληνικό πρ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Το γάντι πέταξε το ΔΝΤ για μια ακόμα φορά στους Ευρωπαίους, καλώντας τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την επαρκή χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Στη πραγματικότητα το Ταμείο, αν και αποφεύγει επιμελώς να δηλώσει πώς θα αντιδράσει το Φθινόπωρο, όταν θα τεθούν στο τραπέζι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και πάνω από όλα το χρηματοδοτικό «κενό» στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, είναι ξεκάθαρο ότι πιέζει για μέτρα περαιτέρω μείωσης του ελληνικού Χρέους άρα και των δανειακών αναγκών της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει κενό ως τον Ιούλιο του 2014. Προβλέπεται για μετά, αλλά επί του παρόντος πάμε ένα βήμα τη φορά», τόνισε ο επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Ταμείου Τ. Ράις απαντώντας σε ερώτηση για το χρηματοδοτικό «κενό» των 4,6 δισ ευρώ που έχει εντοπίσει το Ταμείο, παραπέμποντας αφενός στην αξιολόγηση του Προϋπολογισμού του 2014 και του όποιου δημοσιονομικού κενού κατά την "επίσκεψη" της Τρόικας το Σεπτέμβριο αφετέρου στις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για επαρκή χρηματοδότηση του Προγράμματος.

Προκειμένου, πάντως, να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, ο Τ. Ράις απέφυγε τις συγκρίσεις των καθυστερήσεων στο πρώτο πρόγραμμα- όπως τόνισε- αναφορικά με το «κούρεμα» στο ελληνικό Χρέος, με τις ανάλογες καθυστερήσεις που πολλοί επισημαίνουν ότι έχουν προκαλέσει οι γερμανικές εκλογές. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να αποκαλύψει την ατζέντα του Ταμείου στη περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για οριακή έστω ανάπτυξη το 2014, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες λόγω εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων.

Όσον αφορά, δε, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Τ. Ράις ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εγκριθεί αλλά παραμένει στο τραπέζι, λόγω του ότι είναι σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ