Οι πιο τραγελαφικά αστείες ληστείες – Γέφυρες, σπίτια και πύραυλοι της NASA που έκαναν φτερά - iefimerida.gr

Οι πιο τραγελαφικά αστείες ληστείες – Γέφυρες, σπίτια και πύραυλοι της NASA που έκαναν φτερά

Οι πιο τραγελαφικά αστείες ληστείες – Γέφυρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοσμήματα, χρήματα, αυτοκίνητα. Λογικές επιλογές για κάποιον ληστή. Ποια περίεργη δύναμη όμως κάνει τους κακοποιούς να αναζητήσουν έναν πιο εξεζητημένο στόχο; Αυτό δεν έχει εξηγηθεί ακόμη. Αλλά η ιστορία του εγκλήματος έχει καταγράψει μερικές από τις πιο τραγελαφικές λείες σε ληστείες.

Από μία γέφυρα, έως ένα ολόκληρο σπίτι που έκανε φτερά. Και από τόνους πάγου, έως έναν πύραυλο που έχασε η NASA χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Αυτές είναι μερικές από τις πιο περίεργες λείες που έχουν καταγραφεί.

50 τόνοι καλαμπόκι
Δεν είναι κάτι πολύτιμο. Κι όμως, αποτέλεσε δέλεαρ για κάποιους κακοποιούς στη Βραζιλία. Σε τέτοιο βαθμό, που μπήκαν στο κόπο να κάνουν ληστεία σε τρένο. Αρχικά λάδωσαν τις ράγες προκειμένου να το επιβραδύνουν και στη συνέχεια έκαναν έφοδο παίρνοντας 50 τόνους καλαμπόκι! Το τρένο μετέφερε και ζάχαρη, για την οποία όμως αδιαφόρησαν πλήρως.

Μία γέφυρα
Φαντάζεται κανείς την έκπληξη του ανθρώπου που θα έκανε καθημερινά το δρομολόγιο και ένα πρωί διαπίστωσε πως εκεί όπου υπήρχε μία γέφυρα, ξαφνικά ανοιγόταν το κενό μπροστά του. Συνέβη στο Καμπαρόφσκ, στη Ρωσία, όπου εν μία νυκτί εξαφανίστηκε μία γέφυρα που ζύγιζε 200 τόνους. Και μάλιστα πρόκειται για φαινόμενο που κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι στη συγκεκριμένη χώρα.

Αμέτρητα λίτρα πετρελαίου
Το λογικό θα ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κλέφτες απλά να άρπαζαν ένα βυτιοφόρο. Οχι όμως, ήταν οργανωμένοι. Εφεραν το δικό τους βυτιοφόρο, το γέμισαν και έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς κανείς να αντιληφθεί τι έκαναν τόση ώρα.

Ενα σπίτι
Η διάρρηξη είναι κάτι παραπάνω από καθημερινό φαινόμενο. Η κλοπή ολόκληρου σπιτιού όμως σίγουρα είναι πρωτάκουστη περίπτωση. Κι όμως, όταν ο ιδιοκτήτης πήγε στο ακίνητό του για να εισπράξει το ενοίκιο, διαπίστωσε πως το διώροφο προκάτ οίκημα είχε κάνει φτερά. Σίγουρα θα χρειάστηκε ώρα για να πείσει τους αστυνομικούς πως αγνοείται σπίτι.

Γλυπτά πάγου
Το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι πώς έγινε η ληστεία, αλλά γιατί μπήκε κανείς στη διαδικασία να ρισκάρει για κάτι τέτοιο. Γιατί πέντε τόνοι γλυπτά πάγου έκαναν φτερά από μία έκθεση. Πιθανότατα κάποιος προγραμμάτιζε να φτιάξει πολλά κοκτέιλ.

Πύραυλος της NASA
Η ΝΑSA συνηθίζει να κρατά κρυφά τα σχέδιά της, καθώς- πέρα από όλα τα άλλα- δεν θέλει να πέσουν σε λάθος χέρια. Αντιλαμβάνεται κανείς την έκπληξη των ανθρώπων της όταν διαπίστωσαν ότι ένας κινητήρας πυραύλου Saturn RL-10 ήταν προς πώληση στο Ebay. Το πιο περίεργο είναι πως πρόκειται για ένα τεράστιο αντικείμενο το οποίο αφαιρέθηκε από ένα από τα πιο ασφαλή σημεία του πλανήτη.

ΑΤΜ
Είναι ασύλληπτα βαρύ, είναι σε τέτοιο βαθμό ασφαλισμένο μέσα σε τοίχο που ακόμη κι αν πέσει αυτοκίνητο επάνω του, δεν θα πάθει τίποτα. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία από τις πιο δελεαστικές λείες. Ακόμη και στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέφυρα ειδήσεις ληστεία ΑΤΜ λεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ