Μπες στη φυλακή για μια ημέρα - Ξενοδοχείο παρέχει την εμπειρία του κελιού στους τουρίστες [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπες στη φυλακή για μια ημέρα - Ξενοδοχείο παρέχει την εμπειρία του κελιού στους τουρίστες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πλήρη εμπειρία ενός φυλακισμένου μπορούν να βιώσουν για ένα βράδυ οι επισκέπτες της Karosta, της διαβόητης φυλακής της Λετονίας, που πλέον έχει μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο.

Οι μελλοθάνατοι προσπαθούσαν να την αποφύγουν, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, κάποιοι τουρίστες πληρώνουν για να περάσουν ένα βράδυ στη διαβόητη φυλακή Karosta της Λετονίας, που έχει πλέον μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο γίνεται σε πραγματικές συνθήκες φυλάκισης όπου οι διαμονείς δέχονται απειλές για τη ζωή τους, προειδοποιητικά πυρά και ακούνε ουρλιαχτά απελπισίας από άλλους "κρατούμενους" έναντι 16 δολαρίων τη βραδιά.

Για τη διαμονή τους εκείνοι που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία αυτή υπογράφουν δήλωση πως αναγνωρίζουν πως θα τους φερθούν σαν κρατούμενους με λεκτική βία αλλά και σωματική.

Η φυλακή Karosta χτίστηκε το 1900 και αρχικά ήταν νοσοκομείο ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική φυλακή από τους Ναζί και τους Σοβιετικούς, όπου πολλοί κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Στο δωμάτιο της απομόνωσης γράφει πάνω από την πόρτα «izeja no ells» που σημαίνει «έξοδος από την κόλαση» ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο αφού οι λάμπες σκάνε, οι πόρτες των κελιών ανοίγουν από μόνες τους και ακούγεται ήχος αλυσίδων. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που φιλοξενήθηκε σε επεισόδιο της σειράς Ghost Hunters International στο δίκτυο SciFi Channel.

Το προσωπικό πάντως όπως φαίνεται και από τις εικόνες προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ