Στο τραπέζι η άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου - iefimerida.gr

Στο τραπέζι η άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Άρχισαν τα όργανα! Ευρεία σύσκεψη υπό τον Ε. Βενιζέλο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πραγματοποιήθηκε το πρωί, με στόχο τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στα πλέον ευαίσθητα υπουργεία που είτε έχουν δεχθεί «κίτρινη» κάρτα από τη Τρόικα- όπως το υπουργείο στο οποίο προϊσταται πλέον ο Γ. Παπακωνσταντίνου- είτε θα σηκώσουν μεγάλο βάρος της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, όπως τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι Κοινοτικοί και το ΔΝΤ έχουν αναθέσει στον υπουργό Οικονομικών να «τρέξει» όλους τους συναδέλφους του, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των προηγούμενων μηνών, ο Ε. Βενιζέλος σύστησε ευρεία διυπουργική επιτροπή η οποία θα λειτουργεί ουσιαστικά παράλληλα με τη Κυβερνητική Επιτροπή.

Επιβεβαιώνοντας, επίσης, το ότι το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που ακολουθεί είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς οι Ευρωπαίοι θα συζητούν το ύψος και το είδος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, έχοντας στραμμένα τα μάτια και τα αυτιά στην Αθήνα προκειμένου να ελέγχουν εάν προχωρούν τα πράγματα όπως ακριβώς προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ο Ε. Βενιζέλος σε συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου και τον Φ. Πετσάλνικο, θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το χρονοδιάγραμμα των νομοσχεδίων που πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή έως το Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μη πέσουμε έξω στο νομοθετικό προγραμματισμό, όπως συνέβη το προηγούμενο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ