Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2013, πιθανότατα ούτε και το 2014 - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2013, πιθανότατα ούτε και το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρος πως μέσα στο 2013 η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει νέα οικονομικά μέτρα παρουσιάστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας που επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το διάστημα μετά το 2014.

Με παρέμβασή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως είναι πολύ πιθανό νέα μέτρα να μην υπάρχουν ούτε το 2014, αλλά απέφυγε να πάρει θέση για το επόμενο χρονικό διάστημα. «Δεν γνωρίζω εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα το 2015-16», είπε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο διέψευσε την ύπαρξη έκθεσης της Τρόικα στην οποία εκφράζονται φόβοι για χρηματοδοτικό κενό λόγω της αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να εισπράξει τα επαρκή φορολογικά έσοδα.

«Δεν υπάρχει καμία έκθεση της Τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και συνέχισε: «Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Πιθανότατα τα δημοσιεύματα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις».

Οσο για την εκταμίευση της δόσης, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις. Πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση, αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Ηταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα».

Τέλος, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και πως αν γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ