«Μπλόκο» στην εισαγωγή κρέατος από την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία - iefimerida.gr

«Μπλόκο» στην εισαγωγή κρέατος από την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία

«Μπλόκο» στην εισαγωγή κρέατος από την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή κρέατος από την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία. Σύμφωνα με την κτηνιατρική υπηρεσία της χώρας, προέκυψαν βαρύτατες παραβιάσεις των κανόνων από μία σειρά επιθεωρήσεων που έγιναν σε διάφορες εγκαταστάσεις.

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Global Meat News είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν εταιρίες στην Ελλάδα που πουλούσαν κρέας και άλλα τρόφιμα στη Ρωσία ακόμη και από κράτη που είχαν απαγορευτεί στη δική τους χώρα.

«Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσαμε διάφορες παραβάσεις και το πιο απαράδεκτο για εμάς είναι ότι προμήθευαν τη Ρωσία με προϊόντα από άλλες εταιρείες που δεν ήταν εγκεκριμένες από την Τελωνειακή Ενωση. Αυτά τα προϊόντα συχνά δεν είχαν καν ελληνική προέλευση αλλά είχαν εισαχθεί από άλλες χώρες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξεγιένκο. Ο ίδιος ανέφερε πως εξετάζεται η απαγόρευση εισαγωγής κρέατος από την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης.

«Καθώς είναι συστηματικές οι παραβάσεις σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την κτηνιατρική υπηρεσία της Ελλάδας, θέλουμε να μάθουμε πως σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα. Το πιο πιθανό θα είναι μια απαγόρευση στην προμήθεια κρέατος από την Ελλάδα στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο Αλεξεγιένκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ