Spiegel: Φρέσκο χρήμα για την κυβέρνηση στην Αθήνα - iefimerida.gr

Spiegel: Φρέσκο χρήμα για την κυβέρνηση στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι άλλα δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, γράφει το Spiegel αναλύοντας την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για τμηματική καταβολή της δόσης. Τονίζει δε, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί για σύνεση κι όχι υπερβολική αισιοδοξία.

Η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως χρήματα και πλέον μπορεί να προσαρμοστεί για να υποστηρίξει περαιτέρω τους διεθνείς δανειστές της, αναφέρεται και αναλύεται η απόφαση. Η πρώτη δόση ύψους 2,5 δισ. ευρώ θα καταβληθεί τον Ιούλιο, η δεύτερη δόση θα είναι 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, ενώ το ΔΝΤ θα δώσει στην Ελλάδα 1,8 δισ. Τον Αύγουστο. Η Κεντρική Τράπεζα θα συνεισφέρει 1,5 δισ. τον Ιούλιο και 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να μετακινήσει τον Ιούλιο 4.200 δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που τόνισε ο Σόιμπλε, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Ζήτησε βιασύνη και απηύθυνε έκκληση για μια ταχεία εκταμίευση».

Ο συντάκτης, εξάλλου, συνδέει το «θερμό» κλίμα στην Ελλάδα με την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφέροντας ότι γρονθοκοπήθηκε και ότι το αυτοκίνητό του καταστράφηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ