Η μυστική σύσκεψη Σαμαρά και η σημερινή επίθεσή του στον ΓΑΠ - iefimerida.gr

Η μυστική σύσκεψη Σαμαρά και η σημερινή επίθεσή του στον ΓΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, αλλά και οι βασικοί άξονες του νέου πακέτου προτάσεων της ΝΔ για την οικονομία (Ζάππειο 2) συζητήθηκαν σε "μυστική" σύσκεψη που είχε την Τετάρτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκληρό πυρήνα συνεργατών του. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στο πατρικό του, στην οδό Μουρούζη, μερικά μόλις μέτρα από τα παλιά κεντρικά γραφεία στη Ρηγίλλης, με τον σύμβουλό του, Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον καθηγητή Μακροοικονομίας, Γιάννη Μουρμούρα και τον φίλο και επίσης σύμβουλό του, Θόδωρο Βάρδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον κ. Βάρδα υπήρξε ένα διάστημα που σκίασε τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ, εξαιτίας της ραδιοφωνικής διαβεβαίωσης του προέδρου του ΣΕΛΠΕ πως "αν το Μνημόνιο χρειαζόταν 180 ψήφους, η ΝΔ φυσικά θα το ψήφιζε".

Στην εν λόγω σύσκεψη, αποφασίστηκαν οι βασικοί άξονες της επίθεσης που θα εξαπολύσει σήμερα ο κ. Σαμαράς προς τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα αναλύθηκαν όλα τα οικονομικά δεδομένα.
Οι συμμετέχοντες έπεισαν τον πρόεδρο της ΝΔ πως η εικόνα της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά δείχνει κυβέρνηση που είναι έτοιμη να προωθήσει τα όσα δεσμεύθηκε στις Βρυξέλλες, ενώ μεγάλη σημασία δόθηκε στο γεγονός ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει και μάλλον βρίσκεται πάνω από 10%. Γι' αυτό, άλλωστε, και στο χθεσινό non paper της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού γίνεται λόγος για "εικόνα διάλυσης" της κυβέρνησης.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θα κατηγορήσει σήμερα τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για:

-Ανακολουθία δηλώσεων των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την πορεία της οικονομίας.

-Δημόσιες δηλώσεις υπουργών ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει όλη την αλήθεια.

-Αντιδικίες κορυφαίων υπουργών για τις αποκρατικοποιήσεις και για τα νέα μέτρα.

-Βουλευτές κατά υπουργών για την οικονομική πολιτική.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει πολλές φορές ότι η πολιτική της κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και πως "τα νούμερα δε βγαίνουν", σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση προσπαθεί -ανεπιτυχώς προς το παρόν, είναι η αλήθεια- να πείσει περί του αντιθέτου.

Στη "μυστική σύσκεψη" αναλύθηκε, κατά πληροφορίες της iefimerida.gr, και η καθημερινότητα των πολιτών που δυσχεραίνει επικίνδυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή ερώτηση του κ. Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό αφορά τα λουκέτα και την ακρίβεια στην αγορά. Στη ΝΔ, εξάλλου, θεωρούν ότι, αν η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι απεφεύχθη η χρεοκοπία, τότε η περίφημη "μάχη της καθημερινότητας" θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στη "γαλάζια" φαρέτρα, προκειμένου να πλήξει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Η περίφημη καθημερινότητα, άλλωστε, ήταν πάντα προσφιλής καταφυγή των αντιπολιτεύσεων. Αξιζει να σημειωθεί ότι πριν τις εκλογές του 2000, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής έψαχνε... κατσαρίδες σε νοσοκομεία των Αθηνών...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ