Το χρονικό του θρίλερ με το ιστιοφόρο ανοικτά της Κύθνου - Πώς η εκδρομή παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία - iefimerida.gr

Το χρονικό του θρίλερ με το ιστιοφόρο ανοικτά της Κύθνου - Πώς η εκδρομή παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσιο τέλος για τους επιβαίνοντες, μια πενταμελή οικογένεια είχε το θρίλερ με το ιστιοφόρο που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, όταν η άγκυρα, την οποία επιχειρούσε να σηκώσει ο πατέρας των παιδιών πιάστηκε σε κάποιο σημείο του σκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί της Κυριακής ο πατέρας των παιδιών προσπάθησε να σηκώσει την άγκυρα. Αυτή πιάστηκε σε κάποιο σημείο του σκάφους και μάλιστα δημιούργησε τρύπα σε αυτό.

Ο άνδρας προσπάθησε να απεγκλωβίσει την άγκυρα από το ιστιοφόρο χωρίς επιτυχία και τότε μπήκε στη βοηθητική λέμβο για να συνεχίσει την προσπάθειά του από τη θάλασσα.

Ομως, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, νοτιοδυτικά της Κύθνου, οι οποίοι έφθαναν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ, η βοηθητική λέμβος παρασύρθηκε από τα κύματα, με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να μείνει ακυβέρνητο.

Στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο έμειναν η γυναίκα και τα τρία παιδιά και οι οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι ,από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου.

Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και ο σύζυγος ο οποίος επέβαινε σε βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου σκάφους και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο super puma στην Ελευσίνα και από εκεί για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας συμμετείχε ένα ελικόπτερο super puma, δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Το ιστιοφόρο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκυσής του προς το Λαύριο, λόγω εισροής υδάτων, εξ αιτίας τρύπας που άνοιξε η άγκυρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ