Deutsche Welle: Τμηματικά θα καταβληθεί η δόση των 8,1 δισ. για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Deutsche Welle: Τμηματικά θα καταβληθεί η δόση των 8,1 δισ. για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η απόφαση του Eurogroup για την καταβολή της επόμενης δόσης για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας, με τις τελευταίες ενδείξεις να δείχνουν πως θα καταβληθεί τμηματικά.

Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμβιβασμού δείχνουν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας, επισημαίνει η Deutsche Welle, η οποία υποστηρίζει ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό», εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν εξαρχής σαφές ότι οι εταίροι δεν θα έκαναν καμία υποχώρηση στο τμήμα αυτό των προαπαιτουμένων. «Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν στην ομιλία του στην πόλη Μικέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ