Ξεκίνησε η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με την έλευση του Πόλ Τόμσεν ξεκίνησε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία εκτός δραματικού απροόπτου θα είναι και η τελική. "Εως το βράδυ θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο χρόνου", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών πριν από λίγο, συμπληρώνοντας ότι η βασική εκκρεμότητα παραμένει το Δημόσιο.
Όσον αφορά στο δημοσιονομικό "κενό", μετά από τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια σύσκεψη, όπου καλύφθηκαν λίγο ως πολύ τα "κενά" του ΕΟΠΥΥ και του ΟΑΕΕ, το βάρος των προσπαθειών του οικονομικού επιτελείου πέφτει στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με βασικό ισοδύναμο την επιβολή από φέτος κιόλας ειδικού φόρου πολυτελείας σε Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής.

"΄Πάντα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι το θέμα του ΦΠΑ", σημείωσε άλλος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το καλό νέο είναι το νέο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς η Τρόικα δεν το θέτει ως προαπαιτούμενο.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το σχετικό πόρισμα από την ειδική Επιτροπή δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ηγεσία του υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι η Τρόικα περιμένει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του συστήματος, όταν παραδοθεί το πόρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ