Σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC - iefimerida.gr

Σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η ΔΗΜΑΡ που σημειώνει μεγάλη πτώση μετά την αποχώρησή της από την τρικομματική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 28%. Τρίτο κόμμα με 14,5% αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή που φαίνεται να παίρνει μέρος των ψήφων της ΔΗΜΑΡ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5%. Σύμφωνα με τη VPRC, η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής, αφού συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,5%. Το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 6,5%.

Από τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Διχασμένη, τέλος, είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση (39% σωστά, 39% λάθος). Mε την στάση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος, 35% σωστά) και αυτό φαίνεται και από την πρόθεση ψήφου.

Σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ