Εμφύλιος στην Αίγυπτο – Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι – Οι αντίπαλοι καλούν τον κόσμο στους δρόμους - iefimerida.gr

Εμφύλιος στην Αίγυπτο – Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι – Οι αντίπαλοι καλούν τον κόσμο στους δρόμους

Εμφύλιος στην Αίγυπτο – Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι – Οι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολιτική ηγεσία της χώρας άλλαξε, αλλά η Αίγυπτος εξακολουθεί να «βράζει» και να διχάζεται. Τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις διαδηλώσεις υπέρ του έκπτωτου Μοχάμεντ Μόρσι, την ώρα που οι αντίπαλοί του απαντούν καλώντας και εκείνοι τον κόσμο στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, νωρίς το απόγευμα τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο Κάιρο από την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στο στρατό και τους οπαδούς του Μόρσι, χωρίς να γίνει σαφές ποιος άνοιξε πυρ. Η ένταση προκλήθηκε κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το στρατόπεδο στο οποίο κρατείται ο Μόρσι.

Λίγο αργοτερα ο στρατός διέψευσε πως άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών και δήλωσε πως οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν μόνο άσφαιρα και δακρυγόνα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές κοντά στο χώρο της προεδρίας της Αιγύπτου. Δεν είναι όμως σαφές εάν στο σημείο αυτό επιχειρούσαν και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας.

Στο μεταξύ, ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» προς τους υποστηρικτές του να βγουν και εκείνοι σήμερα στους δρόμους απαντώντας στην «Παρασκευή της απόρριψης», όπως έχουν ονομάσει οι Ισλαμιστές τις πορείες ενάντια στο πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρόεδρο της χώρας.

Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, που υποστήριξε το πλάνο του στρατού, ανακοίνωσε πως ο κόσμος πρέπει να προστατεύσει από του αποκάλεσε «Επανάσταση της 30ής Ιουνίου», όπως αποκάλεσε τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν της ανατροπής του Μόρσι.

Οι στρατιωτικές αρχές έχουν καλέσει τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά και έχουν δηλώσει πως θα κρατήσουν τις αντίπαλες παρατάξεις σε απόσταση μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ