Τα ρούχα των κατασκόπων - Εμποδίζουν την παρακολούθηση και μπλοκάρουν τις θερμικές κάμερες [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα ρούχα των κατασκόπων - Εμποδίζουν την παρακολούθηση και μπλοκάρουν τις θερμικές κάμερες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτότυπη και επίκαιρη σειρά ρούχων λάνσαρε ο σχεδιαστής Άνταμ Χάρβεϊ τα οποία ανθίστανται στην παρακολούθηση.

Η σειρά ρούχων με τίτλο "stealth wear" διαθέτει ιδιότητες όπως το μπλοκάρισμα ακτίνων Χ, την παρεμπόδιση των θερμικών καμερών παρακολούθησης και το μπλοκάρισμα των σημάτων κινητών τηλεφώνων μέσω συσκευών στις τσέπες.

Τα ρούχα είναι κατασκευασμένα από ειδικό ύφασμα που προστατεύει από τις θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται ευρέως, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ, δροσερό και ασφαλές και όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η μουσουλμανική μπούρκα.

Το ενδιαφέρον του Χάρβεϊ γι αυτή την ιδιαίτερη σειρά ρούχων προήλθε από τη δουλειά του, καθώς ως φωτογράφος σε πάρτι συνειδητοποίησε ότι περνούσε πολύ χρόνο φωτογραφίζοντας ανθρώπους που ενδεχομένως να μην ήθελαν να φωτογραφηθούν. Όπως αναφέρει σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Tank, "Όταν συνειδητοποίησα ότι οι φωτογραφίες που τραβούσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές για ενοχοποιητικά στοιχεία, στράφηκα προς τη δημιουργία προϊόντων που θα εμπόδιζαν κάτι τέτοιο".

Μέχρι στιγμής τα ρούχα δεν διατίθενται προς πώληση αλλά όσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για την wearable τεχνολογία υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι διαθέσιμα σύντομα.

Τα ρούχα των κατασκόπων - Εμποδίζουν την παρακολούθηση και μπλοκάρουν τις θερμικές κάμερες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα ρούχα των κατασκόπων - Εμποδίζουν την παρακολούθηση και μπλοκάρουν τις θερμικές κάμερες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ