Σόιμπλε: Είμαι πεπεισμένος πως η έκθεση της Τρόικα στο Eurogroup θα είναι θετική - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Είμαι πεπεισμένος πως η έκθεση της Τρόικα στο Eurogroup θα είναι θετική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα της να πείσει την Τρόικα φαίνεται πως έχει βρει η Ελλάδα. Ο Βόλγφγκαντ Σόιμπλε συνέχισε το μπαράζ θετικών σχολίων για την πορεία της ελληνικής προσπάθειας ανάκαμψης δηλώνοντας «βαθιά πεπεισμένος» πως η έκθεση που θα παρουσιάσει η Τρόικα στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα θα είναι θετική.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε με καλά λόγια για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά. Η κυβέρνηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει «αξιοσημείωτη πρόοδο» με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα «βρίσκεται στο δρόμο της επιτυχίας και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση» κι ότι αυτό καταδεικνύεται από τα εξακριβωμένα οικονομικά δεδομένα από την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του Γερμανού μάλλον ενισχύουν τις προσδοκίες της Αθήνας για συνεννόηση με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή και πολιτική συμφωνία για τη δόση στο Eurogroup.

Ανθεκτικό το ευρώ σε πολιτικές κρίσεις

Στο μεταξύ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε τους φόβους ότι μπορεί να επανακάμψει η κρίση στην ζώνη του ευρώ εν μέσω της πολιτικής αναστάτωσης στην Πορτογαλία και των πιέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι το ευρώ είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε μεμονωμένες χώρες.

«Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, οι οποίες προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ», είπε ο Γερμανός πολιτικός και συνέχισε: «Η πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία δεν θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση του ευρώ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ