Δένδιας: Δεν φταίμε μόνο εμείς, φταίνε κι οι άλλοι – Το έχει παραδεχτεί και το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Δένδιας: Δεν φταίμε μόνο εμείς, φταίνε κι οι άλλοι – Το έχει παραδεχτεί και το ΔΝΤ

Δένδιας: Δεν φταίμε μόνο εμείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα φέρει ευθύνη, αλλά όχι την αποκλειστική, για το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στους όρους του προγράμματος διάσωσης. Αυτό επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο CNBC. Παράλληλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης άφησε να εννοηθεί πως η ΕΕ είχε εικόνα για την κατάσταση στη χώρα, αλλά την άφησε να εξελιχθεί.

«Βλέπω την Ευρώπη ως μια οικογένεια, ως φίλους και εταίρους, συνεπώς είναι λάθος όλων. Αλλά το κύριο ερώτημα είναι το πώς θα πάμε μπροστά, και όχι να αρχίσουμε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον, είμαι σίγουρος για αυτό», είπε ο κ. Δένδιας αναλύοντας ποιος άλλος φέρει ευθύνη πέρα από την Ελλάδα για το γεγονός ότι η χώρα δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου.

«Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος», είπε για το μνημόνιο υποδεικνύοντας προς την πλευρά και του ΔΝΤ και της Ευρώπης και προσδιόρισε ως κύρια ευθύνη της Ελλάδας «κυρίως τη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους πριν από το πρόγραμμα διάσωσης». Ακόμη, άφησε να εννοηθεί πως η ΕΕ, μέσω των οργάνων και των θεσμών της, είχαν εικόνα για την κατάσταση στη χώρα αλλά την άφησαν να εξελιχθεί.

«Είμαι σίγουρος ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν δει ότι δημιουργείται μια φούσκα στην Ελλάδα, αλλά κανείς πραγματικά δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά φταίνε και άλλοι», τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ