Απάντηση στη φρίκη των βιασμών στην Ταχρίρ: Ανδρες σχηματίζουν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύσουν τις γυναίκες - iefimerida.gr

Απάντηση στη φρίκη των βιασμών στην Ταχρίρ: Ανδρες σχηματίζουν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύσουν τις γυναίκες

Απάντηση στη φρίκη των βιασμών στην Ταχρίρ: Ανδρες σχηματίζουν ανθρώπινη ασπίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν τα θύματα που πλήρωσαν με διαφορετικό τρόπο την εξέγερση των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο. Πέρα από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους τραυματίες των διαδηλώσεων, δεκάδες γυναίκες έπεσαν θύμα σεξουαλικής επίθεσης στους δρόμους του Καΐρου. Στην πλατεία Ταχρίρ οι ίδιοι οι άνδρες έδωσαν την απάντηση στη φρίκη σχηματίζοντας ανθρώπινη ασπίδα.

Τις προηγούμενες ημέρες στις διαδηλώσεις υπέρ ή κατά του Μοχάμεντ Μόρσι, 91 γυναίκες είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμού σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η ιστορία της Ολλανδής δημοσιογράφου που βιάστηκε από πέντε άνδρες προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ενώ υπήρξε περίπτωση στην οποία μία γυναίκα αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στα γραφεία του BBC προκειμένου να γλιτώσει από εκείνους που την καταδίωκαν.

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσε το Associated Press, χιλιάδες εθελοντές φρόντισαν να μπει ένα τέλος σε αυτό. Σχημάτισαν μία ανθρώπινη ασπίδα γύρω από το σημείο που ήταν συγκεντρωμένες οι γυναίκες στην πλατεία Ταχρίρ και παράλληλα δημιούργησαν μία «νεκρή ζώνη», προκειμένου να σιγουρευτούν πως θα αντιληφθούν όποιον επιχειρήσει να τους επιτεθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ